Happy Hour ja J. Karjalainen info

J. KARJALAINEN SAI OMAN SKEITTIMALLISTON – TAUSTALLA MUUMI-YHTEISTYÖSTÄ TUTTU HAPPY HOUR SKATEBOARDS

Tom of Finland- ja Muumit-yhteistyömallistoistaan tunnetuksi tullut helsinkiläinen Happy Hour Skateboards tuo J. Karjalaisen ikoniset levynkannet laudankansiin. Mallisto on suunniteltu yhdessä J. Karjalaisen kanssa, ja se julkaistaan lauantaina 16. toukokuuta.

Rajoja rikkoneesta Tom Of Finland -yhteistyöstään tuttu helsinkiläinen skeittimerkki Happy Hour Skateboards toi viime vuonna markkinoille myös maailman ensimmäiset Muumi-skeittilaudat. Happy Hour jatkaa työskentelyään legendaaristen yhteistyökumppanien kanssa julkaisemalla malliston muusikko J. Karjalaisen kanssa. Mallistoon kuuluu skeittidekkien lisäksi myös vaatteita.

Malliston grafiikat rakentuvat kolmen levyn ympärille: J. Karjalainen & Mustat Lasit (1981), Doris (1985) ja Lännen-Jukka (2006). Doris-tuotteissa käytetään levynkansitaiteen lisäksi Kai Kujasalon kiertuepaitasuunnitelmaa, jota ei lopulta koskaan julkaistu. Lännen-Jukka-tuotteissa esiintyy chicagolainen ouija-lauta 1920-luvulta, ja laudan taustakuvio on tapettia keltaisesta talosta. Mustat lasit -grafiikka on reprottu Kai Kujasalon alkuperäistyöstä, joka koristaa Karjalaisen debyyttialbumin kantta.

J. Karjalaisen ja Happy Hour Skateboardsin yhteistyö sai alkunsa Happy Hour Skateboardsin fanikirjeestä Karjalaiselle lokakuussa 2018.

”Kahden aiemman yhteistyöprojektin jälkeen koimme, että uskallamme lähestyä tahoa, jonka kanssa yhteistyöstä olimme uskaltaneet vain haaveilla karaoke-iltoina. Tiesin että Karjalaisen perheessä on harrastettu skeittausta ja siksi luotin siihen, että J. tietäisi että skeittaajat ovat hyvien puolella. J. Karjalainen on mielestämme aikamme suurin suomalainen muusikko. Hänen musiikkinsa ja Kai Kujasalon kansitaide ovat kansallislahja, joka siirtyy levyhyllyissä sukupolvelta toiselle”, kertoo Happy Hour Skateboardsin tuotannosta ja jakelusta vastaava Oki Kalaoja.

“Olen aina diggaillut skeittareita, niiden stailia, dekkien designia ja kuteita”, sanoo J. Karjalainen. “70-luvulla käytiin Stokiksesta hakemassa jenkkiläisiä skeittipaitoja, Alvaa ja muita. Kun Happy Hour -jengi ehdotti yhteistyötä kanssani, siihen oli helppo suostua. Skitta ja skede ovat samaa puuta, hyvää puuta.”

”Kun J. Karjalainen tuli innoissaan yhteistyötapaamiseemme kainalossaan käärö tapettia sekä spiritismilauta, tajusin että tämä kollaboraatio oli todellakin tapahtumassa. Oli ilo työskennellä näin legendaarisen ja mystisen muusikon kanssa”,  lisää Happy Hour Skateboardsin perustaja Jarkko Poropudas.

Happy Hour Skateboardsin graafikko Mikko Kempas oli innoissaan mahdollisuudesta työstää Kai Kujasalon klassisia grafiikoita. 

“Itselle niiden ajaton nerokkuus on vain kasvanut vuosien myötä. Niissä on samanlaista lennokkuutta ja intuitiivista otetta, mitä itsekin pyrin käyttämään suunnitteluprosessissani. Näissä grafiikoissa annoimme töiden olla pitkälti alkuperäisessä asussaan, ja suurin työ oli sommitella materiaali lautoihin ja vaatteisiin sopivaan muotoon”, Kempas sanoo.

Happy Hour Skateboards ja J. Karjalainen -tuotteet

 • J. Karjalainen ja Mustat Lasit -dekki, 8”, 8,125”, 8,25”, 8,375” ja 8,5” leveydet
 • Lännen-Jukka Ouija-lauta -dekki, 8,125”, 8,25” ja 8,375” leveydet
 • Doris -dekki, 8”, 8,125”, 8,25”, 8,375”, 8,5” leveydet
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit pitkähihainen t-paita valkoinen
 • J. Karjalainen & Mustat Lasit t-paita valkoinen
 • Doris huppari meleerattu harmaa
 • Doris huppari musta
 • Doris t-paita valkoinen
 • Doris pitkähihainen t-paita musta
 • Lännen-Jukka t-paita meleerattu harmaa
 • Lännen-Jukka t-paita ruskea

Hinnat:
Dekit 65€
T-paidat 39€
Pitkähihaiset t-paidat 45€
Hupparit 79€
Dekkejä ja vaatteita on tehty rajoitettu erä.

Mallisto tulee myyntiin perjantaina 15.5. klo 18.00 Happy Hour Skateboardsin pop-up takeover -onlinekauppaan osoitteessa www.myfavoritethings.fi kahden tunnin ajaksi. Silloin tuotteita on myynnissä erittäin rajallinen määrä, ja ensimmäiset 50 asiakasta saavat ostostensa mukaan julisteen J. Karjalaisen nimikirjoituksella.

Virallisesti maanlaajuisesti mallisto julkaistaan lauantaina 16.5. klo 10.00 online-jälleenmyyjillä ympäri Suomen. Jos tuotteita jää onlinejulkaisuista jäljelle, tuotteet tulevat myyntiin kivijalkakauppoihin maanantaina 18.5.:

My Favorite Things (Helsinki), www.myfavoritethings.fi
Ponke’s The Shop (Helsinki, Espoo, Vantaa), www.ponkes.com
Lamina (Helsinki), www.lamina.fi
Beyond (Jyväskylä & Helsinki), www.beyondstore.fi 
Boardvillage (Kokkola), www.boardvillage.fi
Real Deal (Oulu), www.realdeal.fi
Manual (Seinäjoki), www.manualmarket.fi
Cartel (Tampere), www.cartel.fi

Pressikuvat: https://www.dropbox.com/sh/rt3z4xk29jk6njx/AACl4GESEhreVBOja5aj2_-Ya?dl=0

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: 
Oki Kalaoja

Tuotanto / myynti
Four Down Distribution OY
0443555428
oki@fourdown.fi

Jarkko Poropudas
Omistaja, Happy Hour Skateboards
0400906842
jake@happyhourskateboards.com

Happy Hour Skateboards
Vuonna 2002 perustettu Happy Hour Skateboards on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut skeittimerkki. Rullalautatarvikkeita ja vaatteita tuottava Happy Hour Skateboards on skeittaajavetoinen: sen omistaa pitkän linjan skeittaaja Jarkko Poropudas, jakelua hoitaa Oki Kalaoja (Four Down Distribution) ja graafisesta ilmeesta vastaa Mikko Kempas. Happy Hourin tiimiin kuuluu 12 skeittaajaa Helsingistä Ouluun. 

www.happyhourskateboards.com 

Facebook ja Instagram: happyhourskateboards